Belföld

A DK üzent a kormánynak, hova tegye inkább az Országház felújítására szánt pénzt

Róka László / MTVA
Róka László / MTVA

Ahogy arról a nap elején beszámoltunk, megjelent egy kormányhatározat, aminek értelmében lehetőség nyílik arra, hogy kisebb ráncfelvarráson essen át a több mint 120 éve gyakorlatilag megszakítás nélkül használt Országház, minderre pedig az előzetes számítások szerint 457 428 600 forintot szán a kormány a költségvetésből.

Nem sokkal ezelőtt a Demokratikus Koalíció reakciója is megérkezett a témában. Az ellenzéki párt közleményt adott ki, melyben azt tanácsolják a kormánynak, hogy a felújításra szánt közel félmilliárd forintot csoportosítsa át inkább a Rezsimentő Alapba.

„A kormány 457,42 millió forintot különített el a jövő évi költségvetésben az Országház belső felújításának csak az előkészítő munkálataira. Az Európa-bajnok élelmiszerinfláció, a hétszeres kormányzati rezsiemelés és az elmúlt 12 év okozta megélhetési válság közben tehát az most a legfontosabb a kormánynak, hogy felújítsa a Parlament belsejét” – olvasható az Arató Gergely által jegyzett kommünikében

A DK szerint a kormánynak a Rezsimentő Alapba kellene helyeznie inkább ezt a pénzt, mert „amikor bajban van az ország, bajban vannak a családok és az emberek, akkor a mindenkori kormány első dolga az kell legyen, hogy nekik segít”.

Ha ennyi pénz van az Országház felújítására, akkor inkább költsük bajban lévő családok decemberben esedékes rezsiszámláinak a kifizetésére!

– zárul a közlemény.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik