Belföld

„Ki kér golyót a fejébe?” – videón a keszthelyi étteremben történt fegyveres balhé

Fegyveresen elkövetett garázdaság bűntette miatt vádat emelt a Keszthelyi Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfivel szemben, aki lőfegyver utánzatú, gumilövedékes puskával rontott be egy keszthelyi étterembe.

A Zala Megyei Főügyészség tájékoztatás szerint a férfi tavaly szeptember negyedikén este kezében egy lőfegyvernek látszó, gumilövedékes, duplacsövű puskával lépett be egy keszthelyi étterem teraszára. A teraszon áthaladva folyamatosan fennhangon kiabálta a vendégeknek, hogy:

Ki kér golyót a fejébe?

A garázda férfi a felszolgálók többszöri felszólítására sem hagyta abba a fenyegetőzést, sőt odalépett az egyik vendéghez, majd a kezében tartott puska csövét a férfi homlokához szorítva felemelt hangon kérdezte, hogy „Kérsz egy golyót a fejedbe?”, majd pár másodperc múlva ment is tovább. A sokkhatás alá került vendégek moccanni sem mertek, csak egy távolabb ülő kisgyerekes anyuka igyekezett elmenekülni a teraszról.

A férfi kilépett az utcára, ahol a földön lévő hátizsákjába tette a fegyverét. Ekkor odalépett hozzá az étterem tulajdonosa, aki erélyes hangnemben számon kérte rajta a történteket. A férfi erre felindultan, két kézzel mellkason lökte a tulajdonost, majd a táskából ismét elővette a fegyvert, s újra fenyegetőzni kezdett. Garázda magatartását csak a tulajdonos ismételt, határozott fellépésére hagyta abba és távozott a helyszínről.

Az ügyészség felfüggesztett börtönt kért a fegyveresen elkövetett garázdaság bűntettével vádolt férfire.

Olvasói sztorik