Belföld

Felfüggesztettet kértek a mentőst leütő ideges apára

Vádat emelt a Balassagyarmati Járási Ügyészség azzal az 52 éves Nógrád megyei férfival szemben, aki leütötte a lakhelyére segíteni érkező egyik mentőst.

A Nógrád Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a rétsági mentőállomást riasztották február 28-án, mert egy fiatal férfi rosszul lett. A szolgálatban lévő mentőtiszt, a mentőápoló és a gépkocsi vezetőjeként dolgozó sértett a községbe sietett, ahol a főúton a beteg apja várta őket autójával, hogy a mentő előtt haladva felvezesse azt a birtokához.

Az ingatlan kapujához érkezve a mentőautó személyzete úgy ítélete meg, hogy az alacsony kapu alatt nem fér át az esetkocsi, ezért a mentőtiszt és a mentőápoló magához vette a szükséges felszereléseket, és gyalogosan indultak tovább a lakóház felé.

A családfő eközben trágár kifejezésekkel kérte számon a kollégái után további felszerelésekkel indulni készülő mentősofőrt, amiért nem követte őt a kocsival a házhoz. A haragra gerjedt apa úgy fejbe ütötte a mentősofőrt, hogy az a földre esett és rövid időre elvesztette az eszméletét.

A mentősofőr az ütés és az azt követő esés következtében könnyű sérüléseket szenvedett, azonban figyelemmel a bántalmazás módjára fennállt a valós veszélye a súlyosabb fej- vagy végtagsérülésnek is, amik elmaradása csak véletlennek volt köszönhető.

Az Országos Mentőszolgálat munkatársai közfeladatot látnak el, ezért az ügyészség a mentős bántalmazóját közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal és súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolta meg. Az ügyészség felfüggesztettet kért az apára azzal, hogy az 55 ezres bűnügyi költséget is fizettessék meg vele.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik