Belföld

18 évet kapott a párját baltával agyonverő és felgyújtó bajóti nő

police.hu
police.hu

Tizennyolc év fegyházra és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a Tatabányai Törvényszék azt a bajóti asszonyt, aki baltával agyonverte az élettársát újévkor, majd felgyújtotta.

dr. Borbély Veronika, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség helyettes szóvivője azt közölte, hogy a nő feltételesen sem bocsátható szabadlábra.

A vádirat szerint az ittas állapotban lévő nő ököllel esett az élettársának január elsején délután, majd baltával fejbe vágta. Ezt követően asszony egy kabáttal letakarta a férfi felsőtestét, a kabát alá fahasábokat és papírt tett, ezután a papírt meggyújtva felgyújtotta az ekkor már élettelen áldozata testét, majd elhagyta a helyszínt.

A nő már a nyomozati szakban beismerte a bűnösségét. Azt mondta, hogy nem tetszett neki, hogy a párja megütötte azért, amiért ittasan ment haza. Ettől pedig feldühödött és nekiesett.

A férfi halála a koponyára mért többrendbeli, nagy erejű erőbehatás eredményeképpen kialakult nyílt agyroncsolódás miatt következett be. Az ügyész tudomásul vette az ítéletet. A vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

 

Az ítélet nem jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik