Belföld

Három évet kértek a férfire, aki halálra gázolt egy kisfiút az anyjával a nyársapáti buszmegállóban

police.hu
police.hu

Vádat emelt a Budakörnyéki Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki két évvel ezelőtt egy buszmegállóba hajtott a kisteherautójával Nyársapáton. A borzalmas balesetben egy anyuka és a kilencéves kisfia meghalt, több kiskorú gyermek pedig maradandó sérüléseket szenvedett.

Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy három év börtönt és hét év járművezetéstől eltiltást kértek a férfire előkészítő ülésen történő beismerés esetére.

Kérdésünkre elmondta, hogy férfi részben beismerte a bűnösségét. Állítás szerint tudta, hogy valami nincs rendben a fékkel, de alacsonyabb sebességnél eddig nem volt gondja vele.

A vádirat szerint az elkövető tudta, hogy a kisteherautója futómű és fékrendszer problémái miatt nem alkalmas a biztonságos közúti közlekedésre. Ennek ellenére 2020 szeptember 4-én reggel Cegléd és Nagykőrös között közlekedett a járművel. Ebben az időben a 441. számú főúton lévő Hargita vendéglő elnevezésű helyközi autóbusz megállóban hét személy várakozott.

police.hu

A megálló közelében az elkövető előtt haladó jármű balra akart bekanyarodni. Irányjelzés mellett folyamatosan lassított, majd meg is állt az útkereszteződés vonalában. Amikor az elkövető észlelte az előtte megálló autót fékezni kezdett, de a fékrendszer hibája miatt nem lassult kellő mértékben az autó.

Ezzel egyidejűleg a jármű balra húzott el, amit az elkövető eltúlzott kormánymozdulattal jobbra kívánt korrigálni. Az autó a manőver következtében irányíthatatlanul jobbra kezdett sodródni és nekiütközött a buszmegálló fapadjának. Ezután magával sodort a várakozók közül több embert és egy útmenti fába csapódva állt meg.

A baleset következtében egy 25 éves nyársapáti nő és a 9 éves kisfia meghalt, egy 9 éves kislányt életveszélyes, egy 7 éves kisfiút, egy 16 éves fiút, valamint a buszmegállóba hajtó, 32 éves sofőrt pedig súlyos sérüléssel vittek kórházba. A gyerekek közül kettő maradandó fogyatékosságú sérülést szenvedett. Az ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt állítja bíróság elé a tettét bánó férfit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik