Belföld

Késsel támadtak négy pécsi hajléktalanra, hogy megszerezzék a ruháikat és a cipőiket

Késsel támadtak két hajléktalanra Pécsen, hogy megszerezzék az értékeiket, valamint a ruháikat és a cipőiket. A Pécsi Járási Ügyészség három rendbeli rablás és több más bűncselekmény miatt állítja bíróság elé a két támadót.

A két férfi július 8-án éjszaka egy ismerősét kereste az egyik parkban. Látták, hogy a padokon hajléktalan személyek alszanak és elhatározták, hogy amit tudnak, elvesznek tőlük.

A vádlottak a padon fekvő férfiakat megpofozták, veréssel, késeléssel fenyegették őket, s azt követelték, hogy adják át nekik a ruhájukat, cipőjüket, és azt a pénzt, ami van náluk. Az egyikről a pulóverét, egy másikról cipőjét húzták le és felszólították, hogy a pólóját is adja át. Egy másik alvó hajléktalan személy feje alól kivették a táskáját, amiben ruhaneműjét, papucsát tartotta.

Ezt a támadók nem vitték magukkal, félredobták. A negyedik férfit pofonnal ébresztették fel és felszólították, hogy adja át értékeit, amit az megtagadott, ezért azzal fenyegették meg, hogy megölik. Ettől a férfitól mobiltelefont, cigarettát, készpénzt, bankkártyát és iratokat vettek el.

A támadók a belvárosba indultak a zsákmányukkal, de rendőrök megállították és őrizetbe vették őket. Az ügyészség a két férfit társtettesként vádolja több rendbeli rablás bűntettével, kifosztás bűntettével, okirattal és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétségével. A legsúlyosabb bűncselekmény büntetési tétele kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik