Belföld

Mészárosék családi cége újíthatta fel közpénzből Mészáros Lőrinc szállodáját

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Arról ír a 444.hu, hogy Mészáros Lőrinc Balatonalmádiban található Hunguest-szállodáját a felcsúti milliárdos családi cége (Fejér-B.Á.L.) újíthatta fel, ráadásul közpénzből, amelyet az Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) osztott ki.

A Hunguest BÁL Resort fejlesztése részben a Kisfaludy-program támogatásával valósult meg, az összköltség 35 százalékát, 1,4 milliárd forintot tett ki a vissza nem térítendő állami támogatás.

Azt viszont – írja a 444.hu – eddig nem lehetett tudni, hogy ki volt a kivitelező: ugyanis a milliárdos állami támogatás ellenére – a laza jogszabályoknak köszönhetően – nem volt közbeszerzés. A kivitelező kilétére egy lakópark-projekt honlapján derült fény, itt büszkélkedik el vele a a Fejér-B.Á.L. Zrt, hogy ők újították fel Balatonalmádiban a Hunguest-szállodát.

Egyébként – olvasható a cikkben – mindez teljesen törvényesen történt. Az Orbán-kormány által átírt közbeszerzési törvény miatt több olyan magáncégnek nem kellett közbeszerzést kiírnia egy adott beruházásra, amely jelentős állami támogatásból valósul meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik