Belföld

Húsz évet kértek a volt párjára és nyolcéves gyermekére Molotov-koktélt dobó férfire

police.hu
police.hu

Különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére, tizennegyedik életévét be nem töltött illetve védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt állítja bíróság elé az ügyészség azt a két férfit, akik Molotov-koktélokat dobtak az egyikük volt anyósának a házára Csörögön. G. László azért akart bosszút állni, mert a volt élettársát és annak anyját hibáztatta a börtönben eltöltött évei miatt.

Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy 20 év fegyházat kértek a férfire, míg a társára 15 év fegyházat indítványoztak. Mellékbüntetésként tíz év közügyektől eltiltást kértek a két vádlottra.

Az ügyész kérdésünkre elmondta még, hogy az elsőrendű vádlott azt állította a vallomásában, hogy azt hitte, hogy csak a volt élettársa anyja tartózkodik otthon, és ő a falra célzott, mert csak rá akart ijeszteni. Az ügy másodrendű vádlottja pedig azt mondta, hogy ott volt a helyszínen, de nem csinált semmit.

A vádirat szerint az elkövetők rokonok. Mindketten ugyanannak a csörögi háznak különböző lakrészében laktak. Tavaly márciusban együtt italoztak otthonukban, amikor egyikük felhozta egy korábbi sérelmét. Elmondása szerint azért csukták börtönbe az élettársa sérelmére elkövetett zaklatásért, mert a volt anyósa ellene vallott.

Kapcsolódó
Molotov koktéllal állt bosszút az exén és volt anyósán a haverjával, mert szerinte miattuk ült
Kisfiát felkapva menekült ki az égő házból az anyuka. Az egyik férfi beismert, a másik azt állítja, hogy csak ott volt, de nem dobált.

Felvetette társának, hogy igazán ráijeszthetnének a volt élettárására és annak anyjára. Megtöltöttek benzinnel négy kiürült sörösüveget és rongyot dugtak a szájukba. A házilag készített Molotov-koktélokkal elgyalogoltak a volt anyós házához, majd meggyújtva azokat a házra dobták és elmenekültek.

police.hu

A házban ekkor az egyik elkövető volt élettársa és annak nyolcéves gyermeke aludt az egyik utcafronti szobában. A mellettük lévő szobában pedig a nő anyja tévézett. A négy Molotov-koktélból egy a ház mellé esett, kettő pedig a házfalon robbant szét, egy pedig betörte annak a szobának az ablakát, amelyben a nő aludt a gyermekkel.

Az ablakon áthatolva a palack összetört és az égő benzin lángra lobbantotta a szoba szőnyegét és PVC padlóját. A tűz gyorsan átterjedt a szoba berendezésére is. A nő felébredve észlelte a támadást, felébresztette a gyermekét, s szólt édesanyjának is, de már csak a konyha ablakon tudtak elmenekülni a házból.

Ezután a szomszédban lakó unokatestvérétől kért segítséget, aki azonnal hozzákezdett az oltáshoz. Ennek és a gyorsan kiérkező tűzoltóknak volt köszönhető, hogy a tűz nem tudott tovább terjedni. Ugyanakkor a nőnek több mint hetvenezer, míg anyjának közel ötszázezer forintos kára keletkezett. Pusztán a szerencsén múlott, hogy a házban tartózkodók nem szenvedtek semmilyen sérülést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik