Belföld

Öt évet kapott a somogyi férfi, aki benzint locsolt az élettársára, hogy felgyújtsa

Getty images ( Illusztráció )
Getty images ( Illusztráció )

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete miatt jogerősen öt év fegyházra  ítélte a Pécsi Ítélőtábla azt a somogyi férfit, aki tavaly nyáron benzinnel leöntötte, majd fel akarta gyújtani élettársát.

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség távirati irodának küldött közleménye szerint a férfi tavaly júniusban felújítási munkát végzett otthonában a családtagjaival, majd délután ittasan vitatkozni kezdett az élettársával, aki el akart költözni tőle. A feldühödött férfi felkapott egy benzines flakont és az élettársa fejére, ruházatára locsolta a tartalmát.

A nő elfutott, telefonon kért segítséget, és a ház előtt, az utcán várakozott. Azt végül a helyszínre érkező rendőrök akadályozták meg, hogy a férfi egy parázsló cigarettacsikket a nőre pöcköljön, és a másik kezében szorongatott öngyújtóját is elvették tőle.

Az első fokon eljáró Kaposvári Törvényszék korábbi ítélete ellen a védelem felmentésért fellebbezett. A vádhatóság a határozat helybenhagyására tett indítványt, és az ítélőtábla ennek megfelelően döntött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik