Belföld

Jogerősen 12 évet kapott a miskolci kondiparkos gyilkos, állítja, nem ő ölte meg az idős férfit

Tizenkét év börtönre ítélte jogerősen a Debreceni Ítélőtábla a miskolci kondiparkos gyilkost. Fórizs Ildikó, a táblabíróság szóvivője megkeresésünkre azt mondta, hogy a férfi a büntetés kétharmadának a kitöltése után bocsátható szabadlábra a leghamarabb feltételesen.

L. Á.  beszélgetni kezdett a 72 éves férfivel, majd minden különösebb ok nélkül indulatossá vált, és szóváltás alakult ki közöttük. A terhelt ennek során ököllel többször arcon ütötte a férfit, miután pedig a földre került, többször is fejbe rúgta, és olyan erővel megtaposta az arcát, hogy lábbelije fűzőlenyomata jól kivehető benyomatot képzett a férfi fején.

A földön fekvő sértett a bántalmazás következtében eszméletét vesztette, mire a támadó elmenekült a helyszínről. Az idős férfi olyan súlyos koponyasérüléseket szenvedett, hogy két héttel később meghalt a kórházban.

L. Á. az utolsó szó jogán azt elismerte, hogy megrúgta az idős férfit, s az el is esett, de azt állította, hogy ezt követően otthagyta a férfit, és ő nem ölte meg. A táblabíróság helybenhagyta a Miskolci Törvényszék ítéletét, és jogerősen is 12 év börtönre ítélte a férfit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik