Belföld

„Állj fel! Állj fel! Megöllek!” – agyba-főbe verte az apját egy dunaharaszti férfi

Getty Images
Getty Images

Hamarosan vádat emelhetnek azzal a 39 éves dunaharaszti férfival szemben, akit azzal gyanúsítanak,  hogy tavaly áprilisban egy szóváltást követően agyba-főbe verte az édesapját. Az idős férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint egy férfi értesítette a rendőröket, miután azt látta, a szomszéd udvaron, hogy a földön fekvő nyugdíjast üti a fia, és közben azt kiabálja: ”Állj fel! Állj fel! Megöllek!”.

Az áldozat elmondta: fia aznap délután érkezett haza a vásárlásból, jelentősebb italozását szóváltás követte, és a hónapok óta nem dolgozás megint terítékre került. Az indulat hevében fia megütötte, amitől ő földre zuhant. Gyermeke tovább bántalmazta, többször belerúgott, fejét ököllel verte, sőt úgy rémlett neki, valamilyen eszközzel is bántotta, miközben ő a földön fekve próbálta védeni magát. A vérző fejű, sebesült férfit mentővel vitték kórházba.

A helyszínen megbilincselt O. János annyira ittas volt, hogy a nem tudott válaszolni a kérdésekre sem rendesen. Az áldozat nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A bántalmazások következtében koponyaűri vérzése alakult ki, mely közvetett életveszélyes állapot kialakulását eredményezte.

O. János a kihallgatásán nem ismerte el a cselekmény elkövetését. Vallomásában annyit mondott, hogy csak szóváltásba keveredett az apjával, de a bántalmazásra nem emlékezett. Védekezésében elmondta, hogy ha tényleg bántotta az apját, akkor azt sajnálja, de nem akarta, állítása szerint.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya lezárta a nyomozást a letartóztatásban lévő O. Jánossal szemben, így már az ügyészségen van az ügy.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik