Belföld

Csengeri feleséggyilkos: „Túl forró volt a galambleves”

police.hu
police.hu

Letartóztatta a Nyíregyházi Járásbíróság azt a 65 éves K. Gyulát, akit azzal gyanúsítanak, hogy pár nappal ezelőtt egy konyhakéssel meggyilkolta a feleségét Csengerben.

Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy az ügyben eljáró nyomozási bíró elrendelte az emberölés bűntettével gyanúsított férfi letartóztatását, és a kényszerintézkedés helyéül az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölte ki. A végzés végleges.

Kérdésünkre elmondta még, hogy a pszichés problémákkal küzdő férfi beismerte a bűnösségét.

A rendőrségi vallomása arról szólt, hogy a felesége galamblevest főzött aznap, ezt pedig túl forrónak találta és nem tudta megvárni. A vita hevében különböző korábbi sérelmek is előkerültek, ő pedig többször is megszúrta a feleségét

– mondta lapunknak az ügyész, hozzátéve, a bírósági meghallgatása során nem tett vallomást a férfi.

A nyomozás adatai szerint a férfi múlt csütörtökön összeszólalkozott a nejével a csengeri otthonukban, majd egy késsel többször is megszúrta. A 61 éves asszony belehalt a sérüléseibe. K. Gyula 5-15 évig terjedő büntetést kaphat, ha bebizonyosodik a bűnössége.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik