A következő élő közvetítés része Orbán a Nyugat árulásáról beszélt, Budapesten rég látott sokaság vonult kormánya oktatáspolitikája ellen

Törley Katalin és Pilz Olivér nyelvtanórát rögtönzött a színpadon

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Törley Katalin vagyok, tanár, még mindig – kezdte beszédét a Kölcsey Ferenc Gimnázium egyik kirúgott pedagógusa, aki Pilz Olivér miskolci pedagógussal közösen egy közös magyar nyelvtan órát tartott a színpadon a feltételes mód oktatásáról. „Gyorstalpaló szülőknek, avagy hogyan tanítsd a gyereked, ha már nem lesz tanára”, jelezte Pilz.

A példamondatok között a következők is helyet kaptak:

  • Ha nem a társadalom szemétjeként beszélnének rólunk, akkor nem telt volna be a pohár.
  • Ha betartották volna a saját törvényüket, akkor most a pedagógusok kétszer annyit keresnének, és nem konganának az egyetemek tanárképző karai.
  • Ha 12 éven kresztül nem vertek volna át minket, akkor még bíznánk az ígéretekben.

Törley jelezte, hogy jöjjön most a kijelentő mód a feltételes mód után, ezeket a döntéshozóknak címezték:

Pusztán bérkérdést látni a megmozdulásokban azt mutatja, hogy önöknek a Duna két oldalán súlyos szövegértési problémái vannak, és hogy önöknek a tudás és az oktatás nem jelent semmit.

Végül a felszólító mód következett, ebben többek között felszólították a döntéshozókat, hogy bízzák az oktatás kérdését azokra, akik értenek hozzá, az adófizetők pénzét pedig fordítsák arra, amire kell.

Varga Jennifer / 24.hu
Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik