Belföld

Jogos védelemre hivatkozik a pálinkásüveget elvevő fiát megkéselő pásztói férfi

Hat év börtönre és hat év közügyektől eltiltásra ítélte a Balassagyarmati Törvényszék  azt az 59 éves pásztói férfit, aki két évvel ezelőtt megkéselte fiát, mert elvette tőle a pálinkásüveget. Az apa és védője jogos védelemre hivatkozva felmentésért fellebbezett.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi gyakran keveredett konfliktusba a családtagjaival a rendszeres pálinka fogyasztása miatt. Egy alkalommal, 2020 október 11-én pásztói otthonukban hangoskodott ittasan, ezért rászólt a fia, hogy hagyja abba. Ennek során pedig elvette apjától a felbontott pálinkás üveget.

A részeg családfő ezt kifogásolva öléssel fenyegette meg a fiát, majd felkapta a fekhelye melletti szekrényen tárolt kést és megpróbálta leszúrni a fiát. A támadást a fia elhárította a kézmozdulatával, ennek során az ujjperce megsérült, így a szúrás csak borda tájékon érte őt, amely a mellüregét nem nyitotta meg. A halálos eredmény elmaradása csak a véletlennek és az áldozat védekezésének köszönhető.

A bíróság hat év börtönre ítélte a letartóztatásban lévő családfőt, aki jogos védelemre hivatkozva felmentését kérte a védőjével. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség nem találta alaposnak a védelmi fellebbezéseket és az elsőfokú ítélet helyben hagyását kezdeményezte a Fővárosi Ítélőtáblánál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik