Belföld

Tippmixre költötte a pénzt a 16 milliót elsikkasztó trafikosnő

Jelentős értékre, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette miatt vádat emelt a Kecskeméti Járási Ügyészség azzal a helyi nővel szemben, aki két dohánybolt megbízott üzletvezetőjeként több mint 16,6 millió forintot lopott el a rábízott boltok bevételeiből A pénz egy részéből Tippmix szelvényeket adott fel, a másik részét pedig ismeretlen célra fordította.

A vádirat szerint a kecskeméti nő tavaly  június végéig, közel nyolc éven át vezetett két kecskeméti dohányboltot. Az árubeszerzés mellett a feladatai közé tartozott az értékesítésből befolyt készpénz kezelése, a számlák, munkabérek kifizetése, továbbá az eladók munkájának az irányítása. A napi standot, azaz a műszakonkénti elszámolást is a nő végezte.

A nő tavaly januárjától kezdődően több mint 16,6 millió forintot lopott el alig fél év alatt a rábízott bevételből. Az összeg egy részéből tippmix szelvényeket adott fel a saját nevében vagy alkalmazottait megbízva, a többit pedig ismeretlen célra elköltötte. A kecskeméti nyomozók ezzel összefüggésben 104 tippmix szelvényt foglaltak le.

A nő főnöke, a dohányboltokat üzemeltető vállalkozó polgári jogi igényt jelentett be a kárának a megtérítése érdekében. Az ügyészség börtönbüntetést kért a bűnügyi felügyeletben lévő nőre azzal, hogy a bíróság kötelezze az okozott kár megtérítésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik