Belföld

Négy kiló kokaint hoztak be trélerrel Hollandiából

police.hu
police.hu

Lezárta a nyomozást a KR NNI azzal a két férfival szemben, akiket azzal gyanúsítanak, hogy autótrélerrel hozták be rendszeresen hazánkba a kábítószert Hollandiából. Az ügyirat szerint 4 kiló kokain került be így az országba fél év alatt.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda tájékoztatása szerint 85 millió forint értékű kokaint foglaltak le a nyomozók tavaly decemberben. A civilruhás rendőrök akkor csaptak le a drogszállítmányra, amikor a Hollandiából hazaérkezett trélert az elkövetők Siófokon leparkolták, és leszerelték róla a pótkereket. A drog ugyanis abban lapult.

A tavaly december elsejei akció félig volt sikeres, mert a nyomozók akkor csak a páros egyik tagját, a 26 éves budapesti K. Márkot tudták elfogni, társa pedig elmenekült. Ellene elfogatóparancsot adtak ki. A 48 éves siófoki P. Zsolt Géza azonban sokáig nem bírta a bujkálást, és pár héten belül, idén január közepén az ügyvédje jelenlétében feladta magát.

A lefolytatott nyomozás során a kábítószerbűnözés elleni nyomozók összegyűjtöttek minden olyan bizonyítékot, mely alátámasztja a páros bűnösségét. Ezek alapján egyértelművé vált, hogy a két férfi tavaly május és december között legalább hat alkalommal hozott be ezzel a módszerrel kokaint Magyarországra. A szállítások alkalmával összesen több mint négy kiló drog került be hazánkba.

Az ügyben a nyomozók lefoglaltak összesen közel három kiló kokaint és mintegy öt kiló hígításra alkalmas anyagot. Ezzel legalább 2800 adag drog utcára kerülését akadályozták meg. Ennek feketepiaci értéke 85 millió forint. Ezen túl a gyanúsítottaktól lefoglaltak még összesen 5 és félezer eurót, valamint több mint kétmillió forintot.

A budapesti és a siófoki férfit jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítják a KR NNI nyomozói. A rendőrség befejezte a nyomozást, így már az ügyészségen van az ügy.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik