Belföld

Megvan a jogerős ítélet a 17 éves anyát szexrabszolgaként dolgoztató szombathelyi páros ügyében

Jogerős ítéletet hozott a Győri Ítélőtábla annak a szombathelyi párnak az ügyében, akik fogvatartottak és szexrabszolgaként dolgoztattak egy kisgyermekes 17 éves lányt Szombathelyen.

A táblabíróság egyetértett a Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontjával és hat és fél év börtönre a ítélte a férfit, míg a női cinkostársa öt év börtönt kapott.

A jogerős ítéleti tényállás szerint a férfi tavaly áprilisban ismerkedett meg a 17 éves lánnyal, és rávette, hogy szombathelyi otthonába utazzon vele. Ott pedig arra kényszerítette, hogy a  prostitúciós tevékenységet ajánló hirdetésekre jelentkező férfiakkal szexuális cselekményeket végezzen. A lány többször is közölte, hogy nem akarja ezt csinálni.

A férfi azonban elvette a telefonját, s naponta testszerte ütötte, rúgta, s a gyermeke megölésével fenyegette meg. A bántalmazások következtében a lány végtagjai bevéreztek. A Győri Fellebbviteli Főügyészség  tájékoztatása szerint a férfinak volt egy társa is. A nő úgy segített neki, hogy a tiltakozó lány bántalmazására biztatta, illetve a szexuális cselekményekért kapott pénzt átvette a férfiaktól, s abból részesült is.

A férfi és a nő a lány kiszolgáltatott helyzetét kihasználva, pénzszerzés céljából, erőszakkal kényszerítette más férfiak részére szexuális szolgáltatás nyújtására, ami a jog szerint emberkereskedelem és kényszermunka bűntette.

A táblabíróság határozata megegyezett a fellebbviteli főügyészség indítványával, a büntetések tartamát nem enyhítette. A férfi a letartóztatása alatt szakmát kezdett tanulni, s azért, hogy azt folytatni tudja, a bíróság úgy döntött, hogy a büntetését a törvény által előírtnál enyhébb fokozatban, börtönben kell végrehajtani.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik