Belföld

Spirituális terápiát tartott egy nő 160 euróért fejenként, drogos innivaló is járt ennyiért

Vádat emelt a Ráckevei Járási Ügyészség egy nő ellen, aki bódító anyagokkal tartott spirituális terápiát. A Pest Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a magyar nő Spanyolországban él, és tagja volt egy olyan szervezetnek, amely fő tevékenysége különböző spirituális terápiák, események, úgynevezett elvonulások szervezése és tartása volt.

Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy az ügyészség büntetővégzésben meghozandó pénzbüntetést kért a kábítószer-kereskedelem vétségével és új pszichoaktív anyaggal visszaélés vétségével vádolt nőre.

Kérdésünkre elmondta még, hogy a nő elismerte, hogy szeánszokat tartott, de azt állította, hogy azt nem tudta, hogy törvénybe ütköző anyagot használt fel hozzá,

Azok során a résztvevők többféle növényi és állati eredetű hallucinogén, tudatmódosító szert használtak fel. Az anyagok egy része több országban is tiltólistán volt. A nő bő két és fél évvel ezelőtt elvonulást szervezett egy ráckevei panzióban, amelyért fejenként 160 eurót kért. 2020 február 20-án az esti órákban megkezdték a szertartást, amelyen az elkövetőn kívül további négy személy vett részt.

Annak során az elkövető által átadott barnás színű, sűrű folyadékból is fogyasztottak. Az összejövetelnek a nyomozó hatóság vetett véget, mivel a helyszínen ellenőrzést tartottak. A barna folyadékról megállapították, hogy kábítószert tartalmaz, de több kábítószernek illetve pszichoaktív anyagnak minősülő szert is lefoglaltak a helyszínen, amelyeket az elkövető biztosított.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik