Belföld

Egymásra kenik a gyilkosságot a porcsalmai nyugdíjast kádba fojtó rokonok, életfogytiglant kértek rájuk

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Nyereségvágyból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt állítja bíróság elé a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség azt a 40 éves nőt és azt a 20 éves férfit, akik elkábítottak, majd fürdőkádba fojtottak egy idős férfit Porcsalmán.

Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy az ügyészség életfogytiglant kért a két vádlottra azzal, hogy 25 év múlva bocsáthassák őket leghamarabb szabadlábra feltételesen.

Kérdésünkre elmondta még, hogy mindkét vádlott a másikra próbálja kenni az emberölést. A férfi vádlott azt állította, hogy a nő fojtotta kádba az idős férfit, a nő pedig azt vallotta, hogy a férfi tette ezt. 

A vádirat szerint a nő és rokona megállapodtak abban, hogy altatót kevernek az idős ember borába, majd ellopják a nyugdíját és egyéb vagyontárgyait.

police.hu

A nő még a saját lakásában hét darab altató tablettát porrá zúzott, majd társával együtt este nyolc óra körül megjelentek az akkor már ittas állapotban lévő nyugdíjas családi házában. A nő borral kínálta a férfit, majd miután kitöltötte az italt, abba belekeverte az összetört tablettákat, amit az áldozatuk meg is ivott.

Ezután elkezdték átkutatni a lakást. Az idős férfi azonban később magához tért, ekkor a támadók lefogták, és bevonszolták a fürdőszobába. A fürdőkádban negyven centi mély víz volt, a páros letérdepeltette a nyugdíjast, majd a férfi belenyomta az áldozatuk fejét a vízbe, a nő pedig lefogta a kezeit. Az idős férfi a helyszínen megfulladt.

A vádlottak magára hagyták áldozatukat, a házából pedig 290 ezer forint készpénzt, élelmiszert és dohányt vittek el. A rendőrség a gyilkosság másnapján elfogta mindkét elkövetőt, akik azóta is letartóztatásban vannak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik