Belföld

Derékmelegítő plédeket kapnak a Debreceni Egyetem dolgozói

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

A Debreceni Egyetem a tanulmányi időszak végéig, december 9-ig hőmérséklet-csökkentéssel és egyéb takarékossági intézkedésekkel készül – írta az Eduline.hu. A minimálisan tartandó hőmérsékletet 18 fok lesz, ez alól kivétel a kollégiumok, ahol a minimális 20-22 °C hőmérsékletet fogják tartani.

A vizsgaidőszakkal és annak beosztásával, valamint a tavaszi szemeszter kezdetével és időbeosztásával kapcsolatosan az egyetem vezetése hamarosan intézkedni fog, de a tervek szerint úgy akarják a kormányzati szabályokat teljesíteni, hogy „az elvégzendő feladatok is teljesíthetőek legyenek”.

A csökkentett hőmérsékletű épületekben ülő munkát végzők számára az egyetem munkavédelmi eszközként derékmelegítő plédeket rendelt, amelyeket megérkezésüket követően azonnal megkapnak majd a dolgozók – ez várhatóan egyébként a napokban történik meg.

Több felsőfokú oktatási intézményben is hoztak intézkedéseket az elszabaduló energiaárak miatt. Az Eduline összesítése szerint a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen az őszi és a tavaszi szünet is elmarad. A termekben maximum 20 fok lesz, lekapcsolják a kézszárítókat és a meleg vizet – írtuk meg korábban.

A Budapesti Corvinus Egyetemen szintén változik az őszi félév rendje. A Pécsi Tudományegyetemen idén nem tartanak őszi szünetet takarékossági okokból, és az ELTE hallgatóinak is elmarad az őszi pihenő, erről még a félév elején döntött az intézmény.

A Miskolci Egyetem rektora pedig utasításba adta, hogy a levelezős hallgatók október harmadikától már digitális formában kapják az oktatást, de a nappali tagozatosok munkarendje is tárgyalás alatt van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik