Belföld

Arcon rúgta a disznóvágásról részegen hazatérő nőt, majd hagyta meghalni a hideg udvaron

Védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a Veszprém Megyei Főügyészség azzal az 58 éves férfival szemben, aki a januári fagyban magára hagyta az ittas élettársát a berhidai lakóházuk udvarán.

A főügyészség tájékoztatása szerint a 20 éve élettársi kapcsolatban élő pár italozó életmódot folytatott, és egy tavaly januári este is ittasan tértek haza egy disznóvágásról. Az ittassága következtében magatehetetlen nőt kocsival vitte haza az unokája, miközben a férfi kerékpárral már korábban hazaért, és az udvarban, a ház bejárati ajtajához vezető járdán várta az élettársát.

Az asszony hozzátartozója és a társaságában lévő férfi bekísérték az udvarba a nőt, s miután a párja felügyeletére bízták, távoztak.

Miközben az elkövető a házba kísérte volna az élettársát, az asszony elesett, a férfi pedig nem tudta felemelni. Ekkor arcon rúgta, majd a fagypont közeli, 1-3 C°-os hidegben a járdán fekve magára hagyta a nőt, ő maga pedig bement a házba és lefeküdt aludni.

Az asszony a súlyos ittassága miatt nem volt képes arra, hogy a lakásba bejusson, és kihűlés miatt meghalt. A férfi másnap reggel elhunyt élettársát az elesés és a bántalmazás helyén találta meg. Az ügyészség fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást kért a férfire azzal, hogy a férfi a törvény rendelkezésénél fogva nem bocsátható feltételes szabadságra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik