Belföld

Folytatódik a tiltakozás a közoktatásban – írja meg tapasztalatait a 24.hu-nak!

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A kirúgások, fenyegető levelek, ellehetetlenítő intézkedések ellenére folytatódik a munkabeszüntetés a magyar közoktatásban: az október 5-i tiltakozás után október 14-re újabb sztrájkot hirdettek a pedagógus-szakszervezetek.

A 24.hu a múlt szerdai eseményeket követően – élőlánc, tiltakozó akciók, szolidaritási koncert – most is szeretne a lehető legtöbb közvetlen tapasztalat, információ birtokában beszámolni arról, hogy különböző iskolákban, különböző településeken hogyan tiltakoznak a pedagógusok:

  • hány pedagógus csatlakozott,
  • a munkabeszüntetés mely formáját választották,
  • valamint a szülők és a diákok hogyan támogatják az akciójukat.

Lapunk arról is várja az információkat, hogy a tankerületek részéről milyen jelzések érkeztek az iskolákba, akár a tiltakozás ellehetetlenítése, akár a tiltakozók megfélemlítése céljából.

Kérjük olvasóinkat, pedagógusokat, szülőket, diákokat, írják meg tapasztalataikat a sztrájkról. Küldjék levelüket a múlt szerdaihoz hasonlóan „Pedagógussztrájk” tárggyal az info@24.hu e-mail címre!

A szervezők és a résztvevők is jelezték: a múlt szerdai alkalom csak a kezdet volt, folytatják a demonstrációkat, amíg érdemi változás nem történik, a következő állomást pedig az október 14-i események jelentik. Várhatóan ismét rengeteg iskolában tiltakoznak majd a pedagógusok, akár sztrájkkal, akár polgári engedetlenséggel, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete pedig elkezdett létrehozni egy országos hálózatot a tiltakozásoknak: a legfrissebb adatok szerint

a tankerületek döntő többségében lesz valamilyen demonstráció a pénteki nap folyamán.

Délután fél öttől a Diákok a Tanárokért szervezet demonstrációja zárja majd a napot. A tiltakozók a Hősök teréről az Andrássy úton keresztül a Belügyminisztérium épületéhez vonulnak majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik