Belföld

Digitális oktatásra áll át a Dunaújvárosi Egyetem

Dunaújvárosi Egyetem / Facebook
Dunaújvárosi Egyetem / Facebook

A közel tízszeresére emelkedett távfűtési költségek következtében a Dunaújvárosi Egyetem (DUE) vezetése a Szenátus támogatásával az oktatás digitális formában történő szervezése mellett döntött, amely lehetővé teszi azt, hogy az intézmény takarékossági okokból az egyes távhővel fűtött épületek használatát – azok állagmegóvása mellett – a fűtési időszakban mellőzze, írja a duol.hu szerkesztőségéhez eljuttatott közleményében az intézmény.

Mint fogalmaznak, a DUE kiváló online tananyagokkal rendelkezik, amelyeket már a COVID világjárvány időszaka alatt többszörösen is kipróbált és sikeresen alkalmazott.

Az egyetemi kollégák a digitális oktatás lebonyolítása terén nemcsak tapasztalatot, de több előre mutató, jó gyakorlatot tudhatnak magukénak, folytatták.

2022-es évet írunk, a jelen időszak a mindent átformáló digitalizáció korszaka is egyben. A rugalmas működési megoldásokat a DUE mindig is előnyben részesítette, ily módon az egyetem ügyviteli működését is örömmel támogatja az online alkalmazások használatával

– tették hozzá.

Megjegyezték, az előre eltervezett programokat a Dunaújvárosi Egyetem az idén is megtartja, így nyílt napok is lesznek.

Hogy a kollégium sorsa mi lesz, arra nem tértek ki. Ezzel kapcsolatban kerestük az egyetemet, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Kapcsolódó
Gyors szellőztetések, kevesebb hűtőszekrény: egy szombathelyi iskola spórolási tippeket küldött az odajáróknak
Például a tantermekben „a természetes megvilágítást helyezzék előtérbe”, „a mesterséges megvilágítást csak indokolt esetben használják”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik