Belföld

Elütötte, majd sorsára hagyta a motorost egy körözött férfi, fél óra múlva életveszélyesen megsérült

police.hu
police.hu

Durván lecsapott a sors arra a körözött férfire, aki néhány nappal ezelőtt elütött, majd sorsára hagyott egy segédmotorost Angyalföldön. A férfi fél órával később egy oszlopnak csapódott Zuglóban, és életveszélyes állapotban vitték kórházba. A BRFK segítségnyújtás elmulasztás bűntette, valamint ittas járművezetés vétség gyanúja miatt folytat eljárást a budapesti férfival szemben.

Közleményükben azt írták, hogy a férfi a Béke utcában haladva, sávváltás közben ütközött össze a vele azonos irányban közlekedő segédmotoros kerékpárral. A kétkerekű emiatt a járdán lévő parkolásgátló oszlopnak csapódott, vezetője pedig könnyű sérüléseket szenvedett, a kocsi vezetője azonban megállás és a tőle elvárható segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.

police.hu

Az autós fél órával később már a Hungária körúton járt, amikor a belső sávban nekiment a kiemelt szegélynek, majd az út melletti füves területre felhajtva kidöntött egy közlekedési táblákat tartó oszlopot, végül pedig az oldalára borulva az úttesten állt meg.

police.hu

A járművet vezető R. Tamást a mentők súlyos, életveszélyes állapotban vitték kórházba. A vele szemben alkalmazott alkoholszonda pedig bűncselekményi értéket mutatott.

A rendőrök a történtek tisztázása során megállapították, hogy a 37 éves férfival szemben a bíróság elfogatóparancsot adott ki testi sértés miatt, valamint a Bicskei Rendőrkapitányság szabálysértési elzárása céljából büntetés-végrehajtási intézetbe történő szállítását rendelte el. R. Tamás gyanúsítotti kihallgatására még nem került sor az állapota miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik