Belföld

Kalapáccsal és vascsővel vertek félholtra két dunaújvárosi férfit, egyikük félig megvakult

police.hu
police.hu

Súlyosabb büntetést kért a Fejér Megyei Főügyészség arra a két férfire, akik 2019 decemberében kalapáccsal, vascsővel és sodrófával vertek félholtra két dunaújvárosi férfit.

A 32 éves dunaújvárosi férfi és 20 éves adonyi társa a sértettekkel közös ismerősüket keresték a dunaújvárosi lakásban. Berúgták az ajtót, majd összeszólalkoztak a lakásban lévő két másik férfivel, majd azzal fenyegetőztek, hogy később visszajönnek és megölik az egyikőjüket. Később vissza is tértek a lakásba, majd kalapáccsal, és sodrófával és brutálisan összeverték őket.

A két férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett, egyiküknél az egyik szemet érintő végleges vakságban megnyilvánuló maradandó fogyatékosság keletkezett. A cselekmény csak a gyors orvosi ellátás miatt maradt kísérleti szakban

A Székesfehérvári Törvényszék az egyik férfit 13 évre, míg társát 12 év fegyházra ítélte előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt. Az ügyészség a minősítő körülmények fokozott figyelembevételére hivatkozással, hosszabb tartamú szabadságvesztés kiszabásáért fellebbezett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik