Belföld

Az LMP nem vizsgálja a rezsihazugságokat, mert anélkül is tudja, hol hibázott a kormány

Nem csatlakozott az ellenzéki pártok „rezsihazugság és a rezsikáosz” vizsgálóbizottsági kezdeményezéséhez az LMP.

Ungár Péter a Facebookon azt írta, azért mondtak nemet a kezdeményezésre, mert „zöldpártként nekik elég határozott véleményünk van arról, hogy mi vezetett az energiaválsághoz”.

A politikus szerint a kormány az elmúlt 12 évben elhibázott politikát folytatott, mert nem megvédte és felkészítette az energiaválságra az országot, hanem kiszolgáltatta annak. Megadóztatták a napenergiát, betiltották a szélenergiát, és minden reményüket egy soha el nem készülő orosz atomerőműbe fektették, ahelyett, hogy leszigetelték volna a lakóházakat.

Nekünk semmilyen vizsgálóbizottságra nincs szükségünk ahhoz, hogy ezt a következtetést levonjuk. Sőt, szerintünk a politika logikájával ellentétes, ha egy ilyen egyértelmű helyzetben nem válaszaink vannak, hanem kérdéseink

– írta Ungár hozzátéve, hogy szerinte Orbán Viktor azért nem csinál zöldpolitikát, mert nem zöld sem ő, sem a kormánya, erről felesleges faggatni.

Mi sokkal inkább azt tekintjük feladatunknak, hogy a Fidesz válságkezelésének legyen tartalmi alternatívája, a választók ne azt érezzék, hogy a magyar politika egyetlen kérdése Orbán Viktor programjának támogatása vagy elutasítása

– közölte az LMP-s képviselő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik