Belföld

20 milliót sikkasztott el az ügyfeleitől egy biztosítási ügynök

Vádat emelt a Bajai Járási Ügyészség egy biztosítási ügynök ellen, aki az ügyfeleitől készpénzben átvett biztosítási díjak egy részét megtartotta, s így mintegy 20 millió forint kárt okozott egy életbiztosításokkal foglalkozó társaságnak

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a Budapesten élő férfi évek óta a társaság megbízott üzletkötőjeként dolgozott, több bajai ügyféllel is rendszeres kapcsolatban állt. A vádlott 2016 végéig az első biztosítási díjat vagy az elmaradt díjakat nyugta ellenében készpénzben vette át, majd azt köteles volt legfeljebb 24 órán belül a biztosítónak továbbítani.

Később, 2017-től a biztosítótársaság szakított a készpénzátvételi gyakorlattal, azután az ügyfeleknek csak csekken vagy banki befizetéssel volt lehetőségük a biztosítási díjat rendezni. A terhelt ennek ellenére továbbra is rendszeresen készpénzben, euróban vagy forintban vette át a biztosítási díjakat az ügyfelektől, azonban az összegek egy részét egyáltalán nem továbbította a társaságnak vagy csak később számolt el.

Volt olyan ügyfele, akitől az évek során összesen mintegy 12 millió forintnak megfelelő eurót vett át és abból mindössze 400 ezer forintot továbbított a biztosító felé, míg más ügyfelek esetében az átvett több millió forint felével számolt csak. A megvádolt ügynök kilenc ügyféltől beszedett biztosítási díjakból több mint 20 millió forintot lopott el. A férfi a biztosítótársaságot ért kárból mintegy 12 millió forintot utóbb az ügyfeleknek visszafizetett. Az ügyészség a férfit jelentős értékre, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett sikkasztás miatt állítja bíróság elé.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik