Belföld

Tíz év fegyházat kértek a piliscsabai férfire, aki disznósokkolóval akarta megölni a nejét

police.hu
police.hu

Előre kitervelt emberölés kísérlete miatt állítja bíróság elé a Pest Megyei Főügyészség azt a piliscsabai férfit, aki házilag készített, disznósokkolóval akarta megölni a feleségét.

Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy tíz év fegyházat és tíz év közügyektől eltiltást kértek a bűnösségét eddig tagadó férfire arra az estre, ha az előkészítő ülésen váddal egyezően beismeri a tettét, és lemond a tárgyalás jogáról is.

Az elkövetőnek és az asszonynak 37 év után megromlott a kapcsolata, és a nő külföldre költözött. A férfi nem tudta elfogadni, hogy elköltözött a neje és az a véleménye alakult ki, hogy biztos új párkapcsolata van.

Telefonon, illetve üzeneteken keresztül többek között öngyilkossággal való fenyegetésekkel igyekezett rávenni a feleségét arra, hogy költözzön vissza hozzá. Mivel az asszony nem tért vissza a közös otthonukba, ezért a férfi végül úgy döntött, hogy megöli őt, és magával is végez.

Búcsúleveleket írt gyerekeiknek és készített egy házi disznósokkolót. Tavaly júniusban az asszony hazatért, hogy meglátogassa a szeretteit és az unokáit, és az elkövetővel közös piliscsabai házukban szállt meg. Egyik este az elkövető súlyos fokban leittasodott.

Kihasználta, hogy a nő a ház teraszán ült, az elektromos hálózatra csatlakoztatta az eszközt és a felesége mögé lépve azt a hátába nyomta. A nő abban a pillanatban, ahogy észlelte a támadást felugrott, így elkerülte a halálos áramütést. Ezután kimenekült az utcára, ahová az elkövető egy késsel a kezében követte.

A nőnek sikerült az őt utolérő, ittas férfitől elvenni a kést és telefonon segítséget hívni. A kiérkező rendőrök a helyszínen elfogták a férfit.

A férfi tagadta a bűnösségét a nyomozati szakban. Állítása szerint filmszakadás közeli élményben volt része, az utolsó emlékképe pedig egy pálinka a kézben, a következő pedig a bilincs a csuklóján. Határozottan kijelentette, hogy soha nem akarta és nem is hangoztatta asszonya megölését, veszekedni sem szoktak, s fenyegető videót sem küldött senkinek

Az ügyészség előre kitervelt emberölés kísérlete miatt emelt vádat ellene.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik