Belföld

Ellepték a helyreigazítások a Pesti Srácok címlapját

Egymás után teszi közzé a helyreigazításokat, illetve a jogerős bírósági ítélettel kapcsolatos közleményeket a Pesti Srácok. Jelenleg hat helyreigazítás szerepel egymás alatt a címlapon, vette észre a Telex.

A hat közlemény közt ott van négy, az idei választási kampány kapcsán megjelent, helyreigazított állítás cáfolata. A Demeter Márta is háborúba rángatná Magyarországot című cikkben például valótlanul állították, hogy a képviselő azt követelte, hogy Magyarország szállítson fegyvereket Ukrajnába. Hazudtak arról is, hogy Steinmetz Ádám és Jakab Péter lakossági fórumára mindössze 14-en voltak kíváncsiak. Az sem bizonyult valósnak, hogy a XVI. kerületi MSZP-székház Csizmazia Ferenc István helyi pártelnök tulajdonába került volna. De egy 2017-es, Szabó Zoltánról szóló cikkel kapcsolatos közleményt is mostában tettek közé. Ebben elnézést kérnek, hogy megsértették Szabó jó hírnévhez való jogát azzal, hogy azt állították, részegen tántorgott be a KFC Király utcai éttermébe, ahol egyébként megverték az akkor az Indexnél dolgozó újságírót.

A Media1 nemrég írta meg, hogy lezajlott a kormánypárti lap tulajdonosváltása, így a kiadói jogok átkerültek a Huth Gergely és Szenvedi Zoltán érdekeltségébe tartozó Insider Mediától az újonnan alapított PSTV MÉDIA Kft.-hez, melynek tulajdonosa az a Progressive Média Hungary Kft., Vaszily Miklós kormányközeli vállalkozó cége. A Progressive Média Hungary tőkéje egy Mészáros Lőrinccel összefüggésbe hozható bizalmi vagyonkezelő cégen keresztül érkezett a 2020-as alapításkor. A tulajdonosváltás azzal járt, hogy Huth már ügyvezetőként sem jegyzi a céget, csupán alkalmazottként látja el a főszerkesztői feladatokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik