Belföld

Karácsony: Bruttó 200 ezer forint támogatást adunk minden fővárosi cég dolgozójának

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Péntek délután sajtótájékoztatót tartott Karácsony Gergely. A főpolgármester beszédét azzal kezdte, hogy helyreállt a hulladékszállítás rendje Budapesten, úgy fogalmazott, hogy jó kompromisszumokkal lezárták a vitát.

Ezt követően elmondta, hogy nemcsak az FKF dolgozói, de „Budapest család minden munkavállalója” részesül a bruttó 200 ezer forintos rezsitámogatásban. Az önkormányzati cégek dolgozói heteken belül megkapják a rezsitámogatást.

Hogy erre pontosan honnan lesz forrás, azt viszont még nem tudom

– jelentette ki Karácsony, aki szerint lehet, hogy fájdalmas döntéseket kell meghozni a támogatás érdekében.

Szerinte az állam 15 milliárd forinttal tartozik Budapestnek. Teljesen tarthatatlannak tartja azt, hogy a budapestiek által befizetett szemétdíjat az állami Kukaholding szedi be, majd egész egyszerűen nem adja vissza azt, ami ebből a fővárosi szolgáltatásért visszajár.

A budapestiek Karácsony szerint szolidaritások voltak, a kormány viszont nem így viselkedett. Arról beszélt, hogy amikor az állam bajban van, akkor a főváros mindig segít. Ezek után felháborítónak tartja, hogy most a Kormányhivatal nem nyújtott segítséget Budapestnek. Karácsony szerint nagyon nehéz időszak előtt állnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik