Belföld

Újraindult a szemétszállítás Budapesten, pótolja az elmaradást az FKF

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Az FKF kukásautói pénteken a megszokott rend szerint minden telephelyről kivonultak, hogy begyűjtsék a hulladékot Budapesten – írja a társaság közleményében azt követően, hogy előző este megszületett a megállapodás a Budapesti Közművek és a munkavállalók képviselete között.

A megállapodásban szerepel, hogy a hulladékgazdálkodási és a köztisztasági közszolgáltatásban dolgozók, illetve az azokat közvetlenül kiszolgáló területek dolgozói egyszeri bruttó 200 ezer forint összegű rendkívüli rezsitámogatást kapnak. A Budapesti Közművek minden nem vezető beosztású dolgozója részére bruttó 120 ezer forint karácsonyi jutalmat fizet 2022 decemberében.

Az átmeneti munkabeszüntetés miatt Budapesten és a társaság által közvetlenül kiszolgált egyes agglomerációs településeken (Leányfalu, Tahitótfalu, Dunabogdány, Pusztazámor és Budaörs), ahol elmaradt a kommunális és a szelektív hulladék begyűjtése, az FKF arra kéri a lakosokat, intézményeket és a gazdálkodó szervezeteket, hogy azt a hulladékmennyiséget, ami az ürítés elmaradása miatt a tartályokban már nem fér el: a szelektíven gyűjtött papírt, valamint vegyes csomagolási hulladékot külön-külön, lehetőleg átlátszó, a kommunális hulladékot bármilyen egyéb színű, lezárt zsákban helyezzék ki a megszokott gyűjtési napon a hulladékgyűjtő tartályokkal együtt reggel 5 óráig az ingatlan elé. A tartályokban és a zsákokban kihelyezett hulladékot a megszokott gyűjtési napokon szállítja el az FKF.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik