Belföld

A hajtóvadászat után feladta magát az erdőkertesi késelő, gyújtogató

police.hu
police.hu

Mentőket és rendőröket riasztottak október 4-én éjszaka egy erdőkertesi címre, ahol egy férfit szúrt és égési sérülésekkel találtak. Életveszélyes állapotban vitték kórházba. Támadója, R. István elmenekült. A rendőrök beazonosították, hajtóvadászat kezdődött, írja a police.hu.

A férfi először autóba ült, de nem sokkal később a 3-as főúton, Aszód felé szalagkorlátnak ütközött, megpördült, az út szélén megállt. Gyalog menekült tovább. Elfogatóparancsot adtak ki ellene, de a szökésben lévő férfi végül inkább feladta magát.

A helyszíni szemle és a beszerzett adatok szerint R. István összeveszett ismerősével, akit ötször szúrt meg, egyik döfése mellüreget nyitott, a tüdőlebenyig hatolt, közvetlen életveszélyes állapot alakult ki. A támadás után meggyújtotta azt az udvaron álló sátrat, amely áldozata lakhatását szolgálta, ez okozta a II. fokú égési sérüléseket a sértett kezén és lábán.

R. Istvánt emberölés kísérletével gyanúsították meg, mivel áldozata meg is halhatott volna. A gyanúsítás ellen nem élt panasszal, de nem tett vallomást, kérdésekre sem válaszolt. A kórházban ápolt áldozatát még nem lehetett kihallgatni. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya kezdeményezi az őrizetbe vett 57 éves férfi letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik