Belföld

Másfél helyett több mint három milliót követeltek egy idős pártól a kontár tetőfedők

Ugyeszseg.hu
Ugyeszseg.hu

Zsarolás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség két férfi ellen, akik több mint kétszeres pénzt követeltek egy idős pártól annál, amiben megalkudtak velük.

A Veszprém Megyei Főügyészség tájékoztatás szerint a 33 éves román férfi és 34 éves magyar társa újságban hirdették magukat, melyben tetőfedésre vállalkoztak. A hirdetés alapján kereste meg őket egy 70 év körüli nagyvázsonyi pár, akik a családi házukhoz tartozó melléképület tetőszerkezetét szerették volna felújíttatni.

1 millió 450 ezer forintban egyeztek meg egymással. A két férfi többekkel együtt meg is kezdte a munkát egy tavaly májusi napon, majd másnap be is fejezték, ám a megrendelőiktől ekkor már 3 millió 200 ezer forintot követeltek. A nyugdíjasok aránytalannak tartották az összeget, s mivel nem ebben állapodtak meg, nem is akarták azt kifizetni.

A két szaki ekkor megfenyegette őket, hogy megbánják, ha nem fizetnek és megnézhetik magukat, majd másnap délig adtak határidőt a teljesítésre. Az elkövetők a fenyegetés hatása alatt álló párral egy papírra felíratták a személyes adataikat, valamint egyikükkel írásban el is ismertették a fizetési kötelezettségét.

Az erőszakos fellépéstől megrémült nyugdíjasok színleg beleegyeztek a fizetésbe, azonban másnap a tetőfedőknek tett ígéretükkel ellentétben nem a bankba, hanem a rendőrségre mentek.

A nyomozás során kirendelt szakértő megállapította, hogy a szakik által elvégzett munka olyannyira szakszerűtlen, hogy azt le kell bontani, mert életveszélyes.

Az ügyészség a büntetlen előéletű férfival szemben felfüggesztettet, míg a hasonló bűncselekmény miatt korábban felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt és annak próbaideje alatt álló cinkostársára letöltendőt kért azzal, hogy a bíróság a korábbi szabadságvesztés végrehajtását is rendelje el. Az ügyészség emellett pénzbüntetést is kért az elkövetőkre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik