A következő élő közvetítés része „Nézzétek, mekkora erőnk van” – tele volt a Kossuth tér tüntetőkkel

„Nézzétek, mekkora erőnk van!”

A túlzott igénybevétel és a hatalmas tömeg miatt alig van internet a téren, ezért követni is elég nehéz, hogy mi hangzik el. Megpróbáljuk összefoglalni:

Molnár Áron, a NoÁr, illetve hát, ez bonyolult, szóval Molnár Áron azt modnta, hogy brutálisan sokan vannak a téren, megkért mindenkit, hogy vigyázzanak egymásra.

A Grund csapata következett, akik azt mondták:

Nézzétek mekkora erőnk van! Sosem fogtunk még igazán össze. Nézzetek most körbe, hány állunk most itt. Nem fértünk el a Margit hídon, és nem férünk el a Kossuth téren. Nézzétek meg, hogy mekkora erőnk van!

Valamint, hogy:

Innentől kezdve senki sem mondhatja, hogy nem vagyunk többségben. Többségben vannak, akik egy szabad országot szeretnének.

Varga Jennifer / 24.hu

Glonczi László, polgárjogi aktivista, a TASZ idei Szabad-díjasa beszélt utánuk. Szerinte a sztrájk alapvető jog. Nem lehetünk szabadon egy olyan országban, ahol a tanárok nincsenek megbecsülve. Ahol egy takarító többet keres, mint egy friss diplomás.

Ő fontosnak tartja, hogy a legkisebb falvakban is felkészült tanárok legyenek, akiket hagynak szabadon tanítani.

Fizessétek ki a tanárainkat

– mondja, mire skandálásba kezd a tömeg.

Követeljük a megbecsülést az összes pedagógusnak. Követeljük a pedagógusok vegzálásának befejezését. Egyetlen tanárt sem lehet elbocsátani azért, mert kiáll az igazáért.

– tette hozzá.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik