Belföld

Mártha Imre kukásautóval ment tárgyalni

Mártha Imre, a budapesti közműholding vezérigazgatója kukásautóval érkezett szerdán a Mélyfúró utcai hulladéktelephez, ahol a dolgozók nem vették fel a munkát, írja a hvg.hu. A munkások a géppark nem megfelelő állapotára hivatkozva nem szálltak be a járművekbe – az FKF ezt előző nap vadsztrájknak minősítette, mivel a járművek állapota valószínűleg csak ürügy a munkabeszüntetésre.

Mártha ugyanazt mondta el a dolgozóknak, amit a közműholding kommunikált az első munkabeszüntetés után: megérti az elkeseredést, hiába volt 15 százalékos béremelés, azt az infláció „megette”. Közölte, hogy újabb fizetési ajánlatot tesznek, de az „szerény” lesz a munkavállalók igényeihez képest. Addig is azt kérte, hogy álljanak munkába a kukások, és utána tárgyaljanak.

A szemétszedés önkormányzati feladat, azonban az állami kukaholding adja rá a pénzt, így a katasztrófavédelem gyűjti majd be a szemetet, ha tovább romlik a helyzet – mondta el. Ezért a rendelkezésre álló eszközöket odaadják majd a katasztrófavédelemnek, a logisztikai eszközöket biztosítják, közölte Mártha, majd bevezette a kukásautót a telepre, és kiöntötte a szemetet.

Kapcsolódó
FKF: vadsztrájknak nevezett munkabeszüntetés kezdődött
A cég nem tartja célravezető eszköznek a sztrájkot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik