Belföld

11 milliót húztak le egy újpalotai nőtől ügyvédi munkadíjra hivatkozva

Vádat emelt a Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség egy 27 éves férfival szemben, mert állítólagos ügyvéd rokona segítségét ajánlva több mint 11 millió forintot csalt ki egy idős nőtől.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi 2020 novemberében találkozott a nyugdíjassal, akitől megtudta, hogy gyógyászati eszközöket szokott vásárolni, illetve azt is, hogy hol lakik. Néhány nappal később a férfi felkereste a nőt annak újpalotai lakásán, és azt mondta neki, hogy túl drágán vásárolta a gyógyászati eszközeit, de ő egy ügyvéd rokona segítségével vissza tudná perelni a pénzt.

A terhelt azt is mondta az asszonynak, hogy az ügyvédet viszont ki kell fizetnie, de a pontos összeget nem jelölte meg. A nő ezután a bankszámlájáról több mint 11 millió forintot vett fel, amiért a vádlott még azon a napon elment hozzá, a pénzt magához vette, hiába kérte az asszony, hogy ne vigye el mindet.

Az ügyészség közleménye szerint a vádlott azt állította a nőnek, hogy a pénzből az ügyvéd leveszi majd a neki járó részt, a többit pedig visszaadja, a férfinak azonban nem állt szándékában visszahozni a pénzt. A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség a férfit jelentős kárt okozó csalás bűntettével vádolja, vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés, valamint pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik