Belföld

Roma fiatalokra támadt a származásuk miatt, de ő húzta a rövidebbet

Bántalmazással elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség azzal a negyvenes éveiben járó büntetett előéletű férfival szemben, aki származásuk miatt támadt fiatalokra tavaly szeptemberben. Úgy tudjuk, hogy a megtámadott személyek büntetlen előéletű roma fiatalok voltak.

A Somogy Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi egy nyárbúcsúztató rendezvényen vett részt egy Kaposvár környéki faluban, ahol ittasan, a származásukra tett megjegyzésekkel provokált két férfit és a velük lévő kiskorút. A roma fiatalok megpróbáltak kitérni előle és kimentek az étterem teraszára. Az eset miatt azonban az étterem tulajdonosa kiküldte a vádlottat a rendezvényről, aki egy másik közeli szórakozóhelyen folytatta tovább az italozást.

Később azonban a terhelt visszament az étterem teraszára, ahol ismételten összetalálkozott a korábban inzultált fiatalokkal, akiket ekkor már megveréssel és megöléssel fenyegetett meg a származásuk miatt, majd a kialakult szóváltás során feléjük ütött, illetőleg a gyereket az egyik ökölcsapás el is találta.

A jogos védelmi helyzetben lévő három férfi ezt nem hagyták annyiban, és közös erővel legyűrték az ittas támadót, aki a földre esett. Azért, hogy a földre került, vérző sérülést szerző vádlottnak ne legyen komolyabb baja, két étteremben tartózkodó férfi a védelmére kelt, azonban az ekkora már felindult állapotban lévő fiatalok őket sem kímélték: egyiküket megdobták egy sörösüveggel, míg a másikat arcon ütötték.

Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért a büntetett előéletű vádlottra, míg a két büntetlen előéletű elkövetővel szemben közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik