Belföld

Fél liter pálinkát ivott és drogozott is a vétlen biciklist halálra gázoló pilisi horgász

police.hu
police.hu

Hamarosan vádat emelhetnek azzal a pilisi férfival szemben, aki tavaly szeptemberben halálra gázolt egy biciklist az 5202-es úton. A 36 éves férfi élettel összeegyeztethetetlen sérüléseket szenvedett és a helyszínen meghalt.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a szakértői vizsgálatok során kiderült, hogy a biciklis kivilágítva, láthatósági mellényben szabályosan közlekedett, amikor hátulról elütötte a vele azonos irányba közlekedő autós.

A kirendelt igazságügyi vegyészszakértő szerint az okozó sofőr szervezetében a baleset idején 2,24 ezrelék lehetett az etilalkohol-koncentráció, valamint a tőle levett minták alapján kábítószert is fogyasztott.

police.hu

A jármű műszaki állapota kielégítő volt, a baleset bekövetkezését kizárólag emberi mulasztás okozta, sem fékezési sem elkerülési manőver nem volt megállapítható.

A 36 éves áldozat többszörös koponya és mellkas, valamint medence és végtag sérülések miatt kialakult traumás sokk következtében halt meg. A vétkes sofőr nem sérült meg.

A 29 éves sofőr beismerő vallomást tett, elmondta, hogy horgászni volt aznap, fél liter pálinkát és sört ivott, s kábítószert is fogyasztott. Hazafelé tartott Pilisre, amikor a baleset bekövetkezett, nem vitatta a felelősségét..

A férfi ellen kábítószer birtoklása és halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt folytatott nyomozást a Pest megyei rendőrök vádemelési javaslattal befejezték, így már az ügyészségen van az ügy.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik