Belföld

Életfogytiglant kaptak a csendre vágyó komáromi gyilkosok

police.hu
police.hu

Életfogytig tartó fegyházra és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a Tatabányai Törvényszék azt a különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolt két férfit, akik 2020 júniusában az emberi mivoltukból kivetkőzve halálra verték a lakótársukat Komáromban.

dr Borbély Veronika, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség helyettes szóvivője azt közölte, hogy a két férfi huszonöt év kitöltése után szabadulhat a leghamarabb feltételesen.

D. Viktor és Sz. Gábor együtt italozott a későbbi áldozatával egy komáromi ingatlanban. Az italozást követően a lakótársuk nem maradt csendben, ezért mindkét férfival összeszólalkozott. A vádirat szerint D. Viktor ekkor nekiesett és nagy erővel testszerte ököllel ütni kezdte, majd levetette vele az összes ruháját, és megrugdosta.

Ekkor odalépett Sz. Gábor és ököllel arcon ütötte a hatvanéves lakótársát, majd két alkalommal fenéken rúgta. Áldozatuk az ágytól egészen a bejárati ajtóig sodródott a bántalmazás során. Ezt követően abbahagyták a bántalmazást, rágyújtottak egy cigarettára, majd ismét ököllel és láncfűrészlánccal ütötték a földön fekvő társukat, aki olyan súlyos belső és külső sérüléseket szenvedett el, hogy még aznap éjszaka a helyszínen meghalt.

Sz. Gábor azonban csak harmadnap hívta ki hozzá a mentőket. Az áldozat halálának közvetlen oka traumás és vérzéses shock volt.

A támadók elismerték a bántalmazást a nyomozati szakban, de azt nem, hogy a lakótársuk abba is halt bele. Azzal indokolták a tettüket, hogy aludni akartak, a lakótársuk pedig nem maradt csendben.

A két férfi és védői is fellebbeztek az ítélet ellen, míg az ügyész három munkanap gondolkodási időt tartott fenn a nyilatkozata megtételére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik