Belföld

Miniszterelnöki biztosként tér vissza Kásler Miklós

Fülöp Dániel 24.hu
Fülöp Dániel 24.hu

Orbán Viktor miniszterelnöki biztosnak nevezte ki Kásler Miklóst, az emberi erőforrások minisztériumának egykori tárcavezetőjét.

Kásler Miklós orvosprofesszor urat a licenc képzés továbbfejlesztéséért, valamint az egészségügyi szakmai továbbképzés rendszerével kapcsolatos kormányzati feladatokban való közreműködésért felelős miniszterelnöki biztossá nevezem ki.

– olvasható a csütörtök este megjelent miniszterelnök utasításban.

A 72 esztendős onkológus professzor feladata lesz hogy áttekintse a szakorvosok, szakfogorvosok, szakgyógyszerészek és szakpszichológusok licenc képzési rendszerét, és javaslatot tegyen az egészségügyért felelős tárcavezetőnek, Pintér Sándor belügyminiszternek a képzési rendszernek a továbbfejlesztésére.

Emellett közreműködik az orvosok, fogorvosok, gyógyszerészek és az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképesítéssel rendelkező személyek szakmai továbbképzési rendszerét érintő szakmai koncepciók kidolgozásában, ami kiterjed a szakmai követelmények tekintetében döntési jogkörrel rendelkező szakmai testületek működésének áttekintésére és a vizsgáztatás, illetve a vizsgakövetelmények normatív rendszerének kialakítására is.

Káslert a Belügyminisztérium szervezetén belül háromfős titkárság segíti majd munkájában, tevékenységét pedig Pintér irányítja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik