Belföld

Filmszakadásra hivatkozik a piliscsabai férfi, aki disznósokkolóval és késsel akarta megölni a nejét

police.hu
police.hu

Hamarosan vádat emelhetnek azzal a 60 éves férfival szemben, aki tavaly júniusban házi készítésű disznósokkolóval és késsel akarta kioltani felesége életét.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a férjétől különélő asszony kért segítséget a pilisvörösvári rendőröktől, miután a férfi rátámadt.. A járőrök percekkel később már az alkoholszagú férjet ébresztgették, majd bilincselve előállították.

Kihallgatásán tagadott, állítása szerint filmszakadás közeli élményben volt része, az utolsó emlékképe egy pálinka a kézben, a következő pedig a bilincs a csuklóján. Határozottan kijelentette, hogy soha nem akarta és nem is hangoztatta asszonya megölését, veszekedni sem szoktak, s fenyegető videót sem küldött senkinek

– írta közleményében a rendőrség.

A nyomozás feltárta, hogy a házastársak között már évekkel azelőtt megromlott a kapcsolat. A férfi a családtagjai előtt és a közeli ivóban is többször kijelentette, meg fogja ölni a feleségét. Piliscsabai házuk melléképületében a helyszíni szemle közben megtalálták azokat a gerendára fellógatott hurkokat, amelyek megmutatásával videóüzenetben fenyegette élete kioltásával nejét.

police.hu

A gyilkosságot követő öngyilkossági terve bizonyítékait, kézzel írott búcsúleveleit ugyanott találták meg. Az indok nagy valószínűséggel az volt, hogy a nő megismerkedett és összeköltözött egy másik férfivel.

Az ominózus este a házuk teraszán vacsorázó asszony mögé lépett és rátámadt a disznóöléshez használt sokkolóval. A nő enyhe áramütést érzett, háta közepén, illetve jobb lapockáján hámsérülések keletkeztek.

Felpattant és kiszaladt az utcára, elbújt egy bokorban, majd később visszaosont. Miután eldugta a sokkolót, előkerült férje, aki egy késsel a kezében fenyegetőzött és közeledett felé. Sikerült kivennie a kést az ittasan tántorgó férje kezéből, bedobta a kukába, s meg sem állt az orvosi ügyeletig, majd a rendőrségre sietett.

Az igazságügyi orvosszakértő szerint a cselekmény időpontjában P. Ferenc vérében igen súlyos fokú alkoholos befolyásoltságot jelentő 3,88-4,04 g/l (ezrelék) volt a véralkohol-koncentráció.

Az áldozat testén több külsérelmi nyomot rögzítettek: felső háti csigolyák szintjében sekély szúrt seb, hámfosztásos karcolás; attól jobbra másik hámfosztásos karcolás; lapockák között 14 cm-es karcolás; attól lejjebb 16 cm-es karcolás.

Az orvosszakértő szerint az elektromos áram testen való áthaladása okozhat szívmegállást, szívritmus zavart, szívkamraremegést, amelyek halálhoz is vezethetnek. Az igazságügyi épületvillamossági szakértő szerint a lefoglalt sokkolóval áramütés idézhető elő. A szakvélemény alapján az orvosszakértő a sokkolót súlyos, életveszélyes sérülés okozására, vagy akár az élet kioltására is alkalmasnak ítélte.

A beszerzett bizonyítékok alátámasztják, hogy P. Ferenc eltervezte cselekedetét, átgondolta a módszert, az elkövetés helyét, és idejét. Előre megfogalmazta a búcsúleveleit, s előkészítette a házilag legyártott sokkolót.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya lezárta az előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérletével gyanúsított férfi ügyét, és az iratokat továbbította az ügyészség felé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik