Belföld

Videón az 1-es villamoson mobilokat kitépő férfi

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Vádat emelt a Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség azzal a 31 éves férfival szemben, aki 2021 tavaszán, többnyire villamoson és villamosmegállóban lopott mobiltelefonokat azzal a módszerrel, hogy azokat kikapta az utasok kezéből, majd elmenekült.

A vádirat szerint a férfi Kőbányán, az 1-es villamos vonalán szemelte ki az áldozatait. Tavaly márciusban a Kőbányai úton utazott a villamossal, amikor felfigyelt egy nőre, aki a kezében tartotta a mobiltelefonját. A megállóhoz érve odalépett hozzá, majd egy hirtelen mozdulattal kikapta a kezéből a telefont, majd a kinyíló ajtón keresztül leugrott a járműről és elfutott.

A Fővárosi főügyészség tájékoztatása szerint az elkövető másnap a Népligetnél tépte ki hasonló módon egy villamosra váró nő kezéből a mobilját, majd még ugyanezen a napon, a Kőbányai úton közlekedő villamoson egy férfi kezéből is kikapta a telefont. Mire az áldozatai észrevették, mi történt, addigra a férfi elmenekült. Pár nappal később, szintén az 1-es villamoson, ismét ugyanezzel a módszerrel, egy nőtől lopott el egy készüléket.

Ugyanezekben a napokban egy Kőbányán nyitva hagyott kocsiból is lenyúlt egy mobilt, de lopott a szállásadójától is. Az ügynek hat sértettje van, a tőlük eltulajdonított telefonok értéke összesen meghaladja a 600 ezer forintot. Az ügyészség börtönbüntetést kért a férfire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik