Belföld

Ügyvéd segítségével szerezte meg egy nő az idős férje 75 milliós ingatlanának a felét

Vádat emelt a Dabasi Járási Ügyészség azzal a nővel szemben, aki egy ügyvéd segítségével szerezte meg az idős férje hetvenmilliós ingatlanjának a felét hamis okirattal.

Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség ügyvédje az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetést kért a nőre és az ügyvédre is a vádiratában. Arra az esetre azonban 2 év börtönt indítványoztak, 5 évre felfüggesztve, ha már az előkészítő ülésen beismerik a bűnösségüket. Az ügyészség arra is indítványt tett, hogy az ügyvédet tiltsák el a foglalkozásától.

A vádirat szerint a nő úgy ismerkedett meg a közel nyolcvanéves férfivel, hogy az egyik hozzátartozóját ápolta. Az ismeretségükből személyes kapcsolat bontakozott ki, majd 2016 nyarán házasságot is kötöttek.

A következő évben a nő elhatározta, hogy megszerzi a férfi Alsónémediben található nagyértékű ingatlanjának felét. Ennek érdekében felkeresett egy ügyvédet, akit rábírt arra, hogy férje tudta nélkül segítsen ebben neki.

Az ügyvéd elkészített és ellenjegyzett egy valótan ajándékozási szerződést, amit a nő benyújtott a dabasi földhivatalban. Ennek eredményként a nevére került a nyugdíjas közel hetvenötmillió forintot érő ingatlanjának fele. A két vádlott tagadta a bűnösségét a nyomozati szakban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik