Belföld

Az MVM végül 26-szoros helyett tízszeres áron adja a gázt Szentendrének

MTI/Mohai Balázs
MTI/Mohai Balázs

Az MVM szeptember 29-én – két nappal azután, hogy sajtóhír lett abból, hogy a tavalyihoz képest 26-szoros árat ajánlott a szentendrei önkormányzatnak – arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy módosította a tarifát. A következő gázévre várható átlag egységár így – a tavalyi 103 helyett – 1015,87 forint lesz köbméterenként. Tehát tavalyhoz képest már „csak” tízszeres az áremelkedés – írja a szentendre.hu.

Fülöp Zsolt polgármester válaszlevelében jelezte, hogy ezen az áron október 1-jétől – az új közbeszerzés lezárultáig – a város igénybe veszi a szolgáltatást. Egyúttal üdvözölte, hogy az állami gázszolgáltató korrigálta az árat, mindazonáltal reményét fejezte ki, hogy ad hoc megoldások helyett sikerül elérni a világpiaci gázárak alakulását korrekten követő, az önkormányzatok, a lakosság és a vállalkozások számára egyaránt kiszámítható árképzést. Ennek érdekében a Magyar Önkormányzatok Szövetségével együtt nemzeti energiacsúcs összehívását szorgalmazza.

Amint korábban megírtuk, miután a korábbi ajánlatban kapott gázárat, a tavalyi ár 17,5-szeresét nem fogadta el Szentendre az MVM-től, az állami tulajdonú társaság a napokban arról tájékoztatta a város vezetését, hogy 26-szoros árat kellene fizetniük a gázért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik