Belföld

Fahusánggal fenyegette a szülei házához kiérkező tűzoltókat, mert nem akarta, hogy oltsanak

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Kiskunhalasi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki  fahusánggal fenyegette meg a szülei égő lakóépületéhez kiérkező tűzoltókat, hogy megakadályozza őket abban, hogy megkezdhessék a tűz oltását.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint tűzoltók végül csak rendőri segítséggel tudtak bejutni az épületbe. A vádirat szerint a tavaly júliusban tisztázatlan körülmények között kigyulladt a kiskunmajsai férfi szüleinek a házat. A tűzoltók helyszínre érkezésekor már füst áramlott ki a házból, ezért a tűzoltók az épület közvetlen közelében álltak meg a járművel

Az úttest szélén ekkor már ott állt a férfi, kezében egy fahusánggal. A hatósági jelenlétet észlelve a férfi többször is ütőmozdulatot tett a husánggal a szerkocsi irányába, s közben emelt hangon, fenyegetően közölte a hivatásos tűzoltókkal, hogy „nem kell tüzet oltani”, „itt nem kell csinálni semmit”. Ezután a férfi az égő lakóépülethez lépett és betörte annak egyik ablakát.

A vádlott agresszív fellépése félelmet keltett a tűzoltókban, ezért rendőri segítséget kértek. A tűzoltók végül csak rendőri biztosítást követően tudták eloltani a tüzet. Az ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt állítja bíróság elé a férfit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik