Belföld

Zsaruvideó jelent meg „Lover boy rács mögött” címmel

police.hu
police.hu
A KR NNI emberkereskedelem elleni nyomozói összesen 25 sértettet azonosítattak. A banda három tagját elfogták, negyedik társuk ellen elfogatóparancsot adtak ki.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a police.hu oldalon számolt be arról, hogy egy magyar bűnszervezet egyik tagja szerelmet színlelve bírt rá nőket berlini prostitúcióra. Az emberkereskedő banda három tagja az Europol által biztosított, magyar-német nemzetközi kooperációnak köszönhetően rács mögött van. Nyomozást folytatnak a monori B. József és társai ellen több ember sérelmére, a sértettek kiszolgáltatott helyzetét kihasználva rábírással, erőszakkal és fenyegetéssel elkövetett emberkereskedelem és más bűncselekmények miatt. A beszerzett bizonyítékok alapján a bűnbanda 2017-től űzte illegális tevékenységét.

Módszerük az volt, hogy Magyarországról kiszolgáltatott helyzetben lévő nőket szerveztek ki Németországba, prostitúciós munkára. Az összetoborzott lányokat repülővel, vagy kisbusszal vitték Berlinbe, bérelt lakásokban szállásolták el őket. A csoport egyik tagja volt az úgynevezett lover boy, aki a már kiérkezett lányokat többször azzal bírta rá a prostitúciós tevékenységre, hogy szerelmet színlelt nekik. A beszerzett terhelő bizonyítékok alapján 2022. szeptember 21-én Budapesten és Berlinben egyszerre csaptak le a bűnbanda három tagjára.

 

Áldozataiknak megszabták a szexuális szolgáltatás pontos árát, a minimum megkeresendő napi bevétel összegét. A sértettek Berlinben, az általuk ellenőrzött, bevédett utcákon dolgoztak, az emberkereskedők folyamatos megfigyelés alatt tartották őket, minden ügyfél után beszámolási kötelezettséggel tartoztak. A bűnbanda vezetőjének irányítása alá tartozó utcaszakaszok használatért a lányoknak naponta 150 eurót le kellett adni, de volt, hogy teljes összeget elvették tőlük. Ha nem keresték meg az elvárt napi összeget, egyszerűen nem engedték be őket az utcáról, lelki terror alatt tartották, fizikailag is bántalmazták őket.

Arra is volt példa, hogy a lover boy az egyik tanúként már kihallgatott sértettet utólag megfenyegette. ha megtudja, hogy rosszul beszélt a rendőrség előtt, akkor bántani fogja.

A KR NNI emberkereskedelem elleni nyomozói összesen 25 sértettet azonosítottak az ügyben.

A Budapesten elfogott 32 éves B. Józsefet gyanúsítottként khallgatták, letartóztatását a bíróság már el is rendelte.  Berlinben a bűnbanda két vezetőjét, a 40 éves L. Zsoltot és a 45 éves C. Ildikót fogták el, az általuk használt kocsit lefoglalták, őket kiadatási őrizetbe helyezték.

 

A bűnbanda negyedik tagját, a 30 éves Pusztai Csabát még keresik a rendőrök. A férfi jelenlegi tartózkodási helye ismeretlen, ezért ellene belföldi és európai elfogatóparancsot adtak ki.

Kérik, aki a tartózkodási helyéről bármit tud, tegyen bejelentést, akár névtelenül is a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, vagy a 112-es, díjmentes segélyhívón.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik