Belföld

Kiszivárogtatta a kutyapárt a következő nemzeti konzultáció kérdéseit

A katatörvény ellen tüntetett a Magyar Kétfarkú Kutya Párt az Erzsébet hídon. Farkas Norbert / 24.hu
A katatörvény ellen tüntetett a Magyar Kétfarkú Kutya Párt az Erzsébet hídon. Farkas Norbert / 24.hu

Orbán Viktor kormányfő a tegnapi parlamenti felszólalásában közölte, hogy nemzeti konzultációt indít a kormány, mivel a brüsszeli szankciók bevezetése nem demokratikus módon történt. „Arról a brüsszeli bürokraták és az európai elit döntött, az embereket nem kérdezte meg senki, pedig ők fizetik meg annak az árát. Személyes meggyőződésem, hogy mielőtt a szankciók visszavonhatatlanul részeivé válnak a gazdasági életnek, meg kell ismerni az emberek véleményét is. Ezért Magyarországon elsőként kikérjük az emberek véleményét a szankciókról” – fogalmazott a miniszterelnök.

A hírre reagálva a Magyar Kétfarkú Kutya Párt kedden a Facebook-oldalán jelenette be, hogy megszerezte „az orosz magyar kormány” legújabb nemzeti konzultációjának kérdéseit. A kétfarkúak szerint a következő kérdésekre lehet majd válaszolni:

  1. Egyetért-e azzal, hogy Vlagyimir Putyin Orbán Viktorral megosztva Nobel-békedíjat kapjon, Ön pedig elég gázt?
  2. Egyetért-e azzal, hogy Vlagyimir Putyin minél több ellensége essen ki véletlenül az ablakon, ha közben Magyarországon hatósági áras maradhat a cukor?
  3. Egyetért-e azzal, hogy Oroszország Kárpátalját is annektálja, a határ mentén élő magyarok pedig vámmentesen hozhassanak be benzint és cigarettát?
  4. Egyetért-e azzal, hogy Magyarország azonnal szakítsa meg diplomáciai kapcsolatait az agresszor Ukrajnával, a vodka hatósági árát pedig 500 forint/liter értékben maximálják?
  5. Egyetért-e azzal, hogy amennyiben ezáltal az egy főre jutó átlagos rezsiköltség megközelítheti a nulla forintot, a Szovjetunió kapja vissza az 1989 előtti területének 100%-át, és foglaljon el pár újabb országot?
  6. Egyetért-e azzal, hogy a zsarnok Brüsszel hagyjon fel a demagóg putyinozással, a népnyúzó szankciókkal, és inkább adjon a magyaroknak egy csomó pénzt?
  7. Egyetért-e azzal, hogy Oroszország civil célpontokat bombázzon Ukrajnában, ha Ön kap 5 millió forintot?
  8. Egyetért-e azzal, hogy hazánkban ideiglenesen állomásozó orosz csapatok óvják nemzeti szuverenitásunkat, ha eközben újra 3 forint 60 fillérbe kerülhet majd egy kiló kenyér?
  9. +1. Egyetért-e azzal, hogy télre bezárjon egy sor amúgy is teljesen felesleges kulturális intézmény, a felszabaduló pénzt pedig sokkal hasznosabb dolgokra, például nemzeti konzultációra költsük?

A párt a közleményében nem tért ki arra, hogy a fenti kérdéseket milyen forrásból szerezték meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik