Belföld

Az utolsó pillanatban sikerült megakadályozni egy fogyatékos nő kilakoltatását Újpesten

Az utolsó pillanatban sikerült megakadályoznia a Város Mindenkié (AVM) nevű civil szervezetnek egy súlyos fogyatékossággal élő újpesti nő kilakoltatását – írta a Mérce. A lakosnak 277 ezer forintos tartozása volt, ezért rendelte el a kerület vagyonkezelője a kilakoltatást, ám végül a Menhely Alapítvány segítségével sikerült megoldani a helyzetet.

A szervezetnek „egyedi támogatási programja van, ami fővárosi forrásokból működik, és aminek célja, hogy segítse a hajléktalanságból való kilépést. Másik célja pedig, hogy rászoruló, lakhatási szegénységben élő emberek ne váljanak hajléktalanná.” Utóbbi összegből ajánlották fel, hogy kifizetik a lakos tartozását, amit a vagyonkezelő el is fogadott, és a kilakoltatás leállt.

A szervezet képviselője azt mondta:

Ez nagy siker, de ami felháborító, hogy egy létminimum alatti jövedelemből élő, közfoglalkoztatott, súlyos fogyatékossággal élő, rászoruló újpesti lakost, ha nem értesülünk utolsó pillanatban az AVM-nél az ügyről, gondolkodás és bármiféle szociális segítség felajánlása nélkül utcára tett volna az önkormányzat.

Jámbor András képviselő posztja szerint a helyszínen ott volt ő, valamint Tordai Bence képviselő és Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik