Belföld

7 év fegyház a szerelmes, zsaroló emberrablónak

police.hu
police.hu
A Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú ítéletet.

A törvényszék által megállapított tényállás szerint a sértett és felesége kapcsolata még 2015-ben megromlott, külön költöztek. A nő Zsákára költözött, ahol megismerkedett a vádlottal, aki többször segített a mindennapi életvitelében. A férfi szorosabb kapcsolatot akart a nővel, de ő ezt elutasította. A vádlott 2018-ban a visszautasítás miatt meg akarta büntetni a sértettet. 2018 májusában az utcán megállította a nőt és felszólította, hogy adjon át neki 1 millió forintot, mert annyival tartozik neki. Amikor elővett egy gáz-riasztó pisztolyt is, a megfélemlített nő írásban elismerte tartozását.

A nő és a férje időközben kibékültek, összeköltöztek. A vádlott amikor ezt megtudta, a férfit 2018 júniusában a Berettyó folyó melletti erdős területen gáz-riasztó pisztollyal kényszerítette, hogy hívja oda feleségét és írjon egy újabb nyilatkozatot a tartozásáról, mert csak ezután fogja szabadon engedni. A férfi félelmében ennek eleget tett. Ezt követően a vádlott a férjet az erdőben egy fához bilincselte, kezeit, lábait egy dróttal összekötözte, szájába ruhát tömött, majd kocsival elment a nőért, akit kicsalt lakásából, és fegyverrel autójába kényszerítette.

A megkötözött férfi kiszabadult, amikor a vádlott visszatért az asszonnyal, rátámadt. Kölcsönösen bántalmazták egymást. A nő ekkor magához vette a vádlott fegyvereit tartalmazó táskát, abból elővett egy sörétes puskát és a lőszer eltávolítása után azzal fékezte meg a vádlottat, így el tudtak menekülni a helyszínről. A vádlott rövid idő elteltével telefonon tovább zaklatta a sértetteket, napi rendszerességgel több szöveges üzenetet küldött a mobiltelefonjaikra.

Korábban a rendőrség arról számolt be, hogy a zsákai férfit a Terrorelhárítási Központ munkatársainak segítségével fogták el, több helyszínen is házkutatást tartottak, megtalálták a  bűncselekmények elkövetéséhez használt gáz- és riasztópisztolyt. Első fokon a Debreceni Törvényszék 2022 márciusában R. S. vádlottat 2 rendbeli emberrablás bűntette, zsarolás bűntett kísérlete, testi sértés bűntette és zaklatás vétsége miatt 7 év fegyházbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen a vádlott és védője hatályon kívül helyezésért, felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett. A Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú ítéletet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik