Belföld

Letartóztatták a fiát leszúró kisbéri férfit

police.hu
police.hu
A végzés nem végleges, a gyanúsított és a védője fellebbezést jelentett be.

Szóváltás alakult ki szeptember 22-én este apa és a fia között Kisbéren. A 38 éves férfi megpofozta az ágyban fekvő 57 éves apját, aki erre hasba szúrta. Fiát életveszélyes sérüléssel vitték kórházba. Apja ellen előre kitervelten elkövetett emberölés bűntett kísérletének gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Az indítvány szerint a gyanúsított a kisbéri otthonában italozott, veszekedett a fiával, majd amikor bement a szobájába és lefeküdt, a párnája alá tett egy kést, hogyha a fia utána menne, azt ellene használja. Amikor a sértett pofon ütötte, a férfi a 20 centi pengehosszúságú késsel megszúrta, fia hasfala ekkor szétnyílt, belei kifordultak. Édesanyja hívta a mentőket, amikor hazaérkezése után látta fia sérüléseit.

A Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája 1 hónapra elrendelte a kisbéri férfi letartóztatását. A bíróság álláspontja szerint megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a tanúkat befolyásolná, a bizonyítást megnehezítené, a sértett sérelmére újabb bűncselekményt követne el.

A letartóztatást elrendelő végzés nem végleges, mivel a gyanúsított és a védője fellebbezést jelentett be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik